Fotogaléria Fotogaléria > > 2016-2017 > 076_Pytagoriada 

Pytagoriáda, školské kolo
Dňa 7. a 8. decembra sa uskotočnilo školské kolo Pytagoriády. Svoje matematické schopnosti si mali možnosť zmerať všetci záujemcovia od tretieho po ôsmy ročník.

Okresné kolo
V dňoch 14. a 15. marca sa uskutočnili okresné kolá matematickej súťaže Pytagoriáda. V tejto súťaži si žiaci merajú svoju šikovnosť v rýchlom a správnom počítaní. Ak sa súťažiacemu podarí vyriešiť počas 60 minút minimálne 10 úloh správne (z pätnástich), za každé ušetrené 4 minúty získa 1 bod navyše.
Avšak tohtoroční autori súťažných úloh pripravili súťažiacim neprimerane náročné úlohy, pretože úspešných žiakov v jednotlivých kategóriach (ročníkoch) bolo veľmi málo. Posúďte sami: v kategórii P3 z 24 žiakov boli 4 úspešní, čo bolo najviac. V kategórii štvrtákov bol z 24 žiakov úspešný len jeden. Úspešnosť jediného žiaka v kategórii pokračovala aj u piatakov a šiestakov a v kategórii ôsmakov dokonca neuspel ani jeden žiak. Aj napriek nízkej úspešnosti ďakujeme žiakom Adriánke Tupyovej (3. r.), Patrikovi Sitárovi(4.r.), ktorému úspešnosť utiekla o 1 bod, Dominikovi Gundzíkovi (4. r.), Júlii Vageľovej, Patrikovi Fedorišinovi, Sofii Závackej (5.r.), Kataríne Gramatovej, Adamovi Pavlíkovi (6. r.), Terézii Vageľovej a Barbore Kuzmovej (8. r.) za usilovné popasovanie sa s úlohami.
A na záver to najlepšie: BLAHOŽELÁME Matúšovi Kundrátovi (3.r.), ktorý vypočítal 11 úloh správne a k ním ešte získal ďalšie 4 body za ušetrený čas, čím si vybojoval vynikajúce 3. miesto.
Mgr. R. Široká
16.3.2017